Smart Home

Controlul Iluminatului

Iluminarea inteligenta a casei este cel mai important aspect cand vine vorba despre smart home. Inca din anul 1985 s-a reusit stingerea luminii prin simpla bataie a palmelor (puteti vedea in special in filme mai vechi acest sistem considerat rudimentar in secolul 21).

Astazi, controlul iluminatului reprezinta mai mult decat modul in care aprindeti si stingeti lumina din casa. Cu ajutorului unui sistem inteligent de iluminat, va puteti bucura de urmatoarele functii:

  • controlul automat al intensitatii luminii in functie de gradul de iluminare natural
  • aprinderea si stingerea luminii fara sa va deplasati pana la intrerupator
  • modificarea tipului de lumina de care aveti nevoie intr-un anumit moment (rece, calda, neutra)
  • puteti alege o alta culoare pentru iluminat (de exemplu albastru pentru momentele in care vreti sa va relaxati)
  • puteti sincroniza luminile cu melodiile preferate

De asemenea, nu mai trebuie sa va faceti griji cand plecati in vacanta sau la locul de munca: puteti vedea in timp real pe smartphone daca ati inchis becurile si daca ati deconectat anumite electronice sau electrocasnice. In cazul in care ati uitat un bec aprins, il veti stinge cu o simpla apasare de buton.

De mentionat si iluminarea cu ajutorul senzorilor, astfel incat sa puteti economisi energie.

Managementul Energiei

Indiferent daca este vorba despre o locuinta sau de un imobil unde se desfasoara activitati comerciale sau industriale, managementul energiei ar trebui implementat cat mai curand.

Folosirea eficienta a energiei electrice este utila atat pentru a reduce costurile de operare (in cazul persoanelor fizice pentru a diminua facturile) cat si pentru a proteja mediul inconjurator, prin valorificarea la maximum a resurselor.

Alegand servicii de implementare a Managementului Energiei de la Electrocube, veti beneficia de urmatoarele avantaje:

  • diminuarea facturilor de la furnizorul de energie electrica
  • imbunatatirea sistemelor de iluminat
  • reducerea costurilor de intretinere a sistemului electric
  • imbunatatirea calitatii energiei electrice.

Controlul Climatizarii

Indiferent de modalitatile de incalzire si de racire a unei locuinte (centrala, aer conditionat, pompe de amestec, incalzire in pardoseala si asa mai departe) trebuie sa stiti ca puteti controla climatizarea foarte usor, de pe orice dispozitiv (telefon, tableta, computer).

Cu ajutorul unui sistem inteligent, puteti seta nu doar temperatura pentru fiecare incapere a locuintei sau a imobilului, dar si modul in care functioneaza sistemul de climatizare, pentru reducerea costurilor si eficientizarea resurselor.

Chiar si de la distanta puteti seta climatizarea astfel incat locuinta sa fie una primitoare in momentul in care va intoarceti dintr-o vacanta sau dupa o zi de munca.

Puteti opta si pentru senzori inteligenti care analizeaza componenta aerului si umiditatea, astfel incat sistemele de climatizare sa va ofere un aer calitativ, evitandu-se astfel eventuale problemele de sanatate.

Controlul Draperiilor / Perdelelor / Jaluzelelor

Cum ar fi sa aveti in permanenta perdele si draperii perfect aliniate, fara riscul de a le scoate din lacasurile speciale in momentul in care vreti sa le aranjati? Sa nu mai fie nevoie sa va deplasati din pat pentru a ridica jaluzelele suficient cat sa admirati razele diminetii si sa va incepeti ziua intr-o nota vesela.

Nu-i asa ca suna foarte bine? Ridicati sau coborati toate jaluzelele din casa cu o simpla apasare de buton. Aranjati perfect perdelele si draperiile din orice incapere multumita unui sistem inteligent, silentios si care o sa va faca viata mult mai usoara.

Chiar si de la distanta puteti controla aceste elemente de intimitate a casei. Daca nu erau suficiente avantaje, va mai spunem unul: puteti programa inchiderea si deschiderea draperiilor, a jaluzelelor si a perdelelor. Astfel, dimineata, in locul unei alarme o sa va trezeasca lumina naturala in cel mai bun mod posibil.

Monitorizare Video

Siguranta familiei si a locuintei ar trebui sa fie pe primul loc pentru toti. De aceea, va recomandam un sistem de monitorizare video, atat pentru interior dar si pentru exterior. Astfel, in orice moment, veti sti ce se intampla in casa. Sistemele de monitorizare video au evoluat foarte mult, astfel incat puteti viziona in timp real, de pe orice dispozitiv (telefon, tableta, laptop) orice colt al casei.

Mai mult: sistemele de monitorizare video au senzori integrati, astfel incat puteti pleca in vacanta sau la locul de munca fara sa va mai faceti griji. La cea mai mica miscare suspecta, veti fi alertati si o sa puteti urmari exact ce se intampla in casa ori in afara ei si de ce a fost activat senzorul.

Intră în legătură cu noi pentru a discuta mai multe despre viitorul tău proiect online de succes!

CONTACTEAZA-NE ACUM!
Open chat